Bir çok köfte tarifi denedim ama şimdiye kadar benim favorim Kıbrıs'da annelerimizin sık sık yaptığı bu güne kadar orijinal tadından bir şey kaybetmemiş olan köftedir. İçine konan patates ve kıyma Kıbrıs doğasının özgün kokusunu ve tadını bu köfteye taşımakta, lezzetine lezzet katmaktadır.
Malzemeler
- 500 Gr Kıyma
- 1 Ortaboy Patates
- 1 Ortaboy Patates
- 1 Ortaboy kuru soğan
- Maydanoz
- 1 Çay kaşığı karabiber
- 2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
- 1 Yumurta- Tuz
- Kızartmak için yağ
Yapılışı
- Patates rendelenip suyu süzülür
- Soğan Yemeklik doğranır. (Rende de yapabilirsiniz).
- Maydanoz ince doğranır.
- Bütün malzeme karıştırılıp yoğrulur.
Kıbrıs köftesine bayılırım , çok güzel bir sunum. Teşekkürler
YanıtlaSilİlginize ve desteğinize teşekkür ederim. Sağlıkla yapıp afiyetle yemenizi dilerim.
Sil