2 Haziran 2017 Cuma

BÖRÜLCE (KIBRIS YEMEĞİ)


Kıbrıs'ın sıcak geçen yaz aylarını birazcık ferahlatmak için yemeklerimizi börülce ile hafifletiriz. Zeytinyağlı ve bol limonlu bir sebze yemeği olan börülce Kıbrıslıların vazgeçilmezlerindendir.  Bazen köftenin, bazen kızarmış yumurta ve hellimin, bazen kebapların veya köftenin yanına eşlikçi olarak sofralarımızda sık sık yer alan,  çok sevdiğimiz börülce, haşlanmış balkabağı ile daha da yüksek bir  lezzete ulaşır.

Malzemeler
- 1 Kg taze börülce
- 1 Ortaboy balkabağı
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- Haşlamak için su
- Tuz
- 1 Kave fincanı limon suyu

Yapılışı
- Börülcelerimizi yıkayıp kılçıklarından arındıralım ve uygun büyüklükte parçalara ayıralım.
- Balkabağımızı küp şeklinde doğrayalım.
- Bir tencerede kaynamakta olan su içine önce börülcelerimizi koyup 15 dk kadar haşlayalım.
- Börülcelerle birlikte pişmek üzere kabak parçacıklarını da tenceremize aktaralım. (Balkabağı, ayrıca haşlanıp sunum aşamasında börülce ile birleştirilebilir. Tercih sizin).
- Sebzelerimiz pişince suyunu süzerek limonsuyu ve tuz ile tadlandırarak üzerine zeytinyağı gezdirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.