İrmikli Lokumcuk
Malzemeler
8 Yemek kaşığı irmik
8 Yemek kaşığı şeker
3 Su bardağı süt
1 Vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 krem şanti
Bulamak için hindistan cevizi
Yapılışı
- İrmik, süt, şeker ve vanilya bir tencereye alınıp koyu kıvamlı bir muhallebi elde edinceye kadar orta ateşte karıştırılarak pişirilir.
- Pişen muhallebimiz ocaktan indirilip 1 yemek kaşığı tereyağı ile karıştırılır.
- Ara ara karıştırılarak soğuması sağlanır
- Soğuyan muhallebimiz istediğimiz herhangi bir kremşanti ile(Toz halinde) özleşene kadar karıştırılır.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlanarak hindistan cevizine bulanır.
Resimde hem çilekli hem de vanilyalı kremşanti ile yapmış olduğum lokumcuklar vardır. Güzel bir ikramlıktır. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.