31 Mayıs 2017 Çarşamba

İrmikli Lokumcuk


İrmikli Lokumcuk

Malzemeler

8 Yemek kaşığı irmik
8 Yemek kaşığı şeker
3 Su bardağı süt
1 Vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 krem şanti
Bulamak için hindistan cevizi

Yapılışı

- İrmik, süt, şeker ve vanilya bir tencereye alınıp koyu kıvamlı bir muhallebi elde edinceye kadar orta ateşte karıştırılarak pişirilir.
- Pişen muhallebimiz ocaktan indirilip 1 yemek kaşığı tereyağı ile karıştırılır.
- Ara ara karıştırılarak soğuması sağlanır
- Soğuyan muhallebimiz istediğimiz herhangi bir kremşanti ile(Toz halinde) özleşene kadar karıştırılır.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlanarak hindistan cevizine bulanır.
 Resimde  hem çilekli hem de vanilyalı kremşanti  ile yapmış olduğum lokumcuklar vardır. Güzel bir ikramlıktır. Afiyet olsun...








 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.