6 Eylül 2025 Cumartesi

İncirli Şekersiz Kek

 




Malzemeler

Taban İçin
1 kg Taze İncir
1/3  Su bardağı Tahin
1 Su bardağı ceviz

Kek malzemesi
4 Adet Yumurta
1+1/2 Su bardağı Süt (ben Hindistan cevizi sütü kullandım)
1/3 Su bardağı Sıvı yağ
350 gr Yulaf 
2 Çorba kaşığı Tam buğday unu
1 Paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı Tarçın
1 tutam Tuz

Sos İçin
3 Çorba kaşığı Tahin
1 Çorba kaşığı Su
1 Çorba kaşığı Bal
Bir tutam Tarçın

Üzerine 
Hindistan cevizi rendesi

Hazırlanışı
Orta büyüklükte bir fırın kabına yağlı kağıt yayalım
Yağlı kağıdın üzerine, yıkayıp, kabuklarını soymadan doğradığımız incirleri dizelim. 
İrice parçaladığımız cevizleri ve tahini incirlere ekleyip karıştıralım.
Yulafı mikserden çekip un haline getirelim
Tam buğday unu, tuz ve kabartma tozunu yulafa ekleyip karıştıralım
Yumurtaları köpük haline gelinceye kadar çırpalım
Yağ ve sütü ekleyip yulaflı karışıma katalım
Tarçın ekleyip karıştıralım
Kek karışımını hazırlamış olduğumuz incirli tabanın üzerine yayalım.
175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Kek pişince fırından çıkaralım ve oda ısısına gelmesi için bir köşede bekletelim.
Sos için hazırladığımız malzemeleri karıştırıp ılınan kek üzerine sürelim. Üzerine çok az Hindistan cevizi rendesi serpelim. Kek afiyetle yenmeye hazırdır. 






4 yorum:

  1. İncir dendi mi tarifi hemen kaydetim eminim çok güzel olmuştur .En yakın zamanda yapacağım. Emeğinize elinize sağlık.Böyle fit tarifleri bizimle paylaştığınız için size teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğumu takip ederek, değerli yorumlarla, desteklediğiniz için, asıl ben, size, teşekkür ederim. Bu benim için çok kıymetli.

      Sil
  2. Of off şahane görünüyor. Mutfak İşçisi harikasınız. Tahin ceviz ve incir muhteşem. Yarın misafirim var. Ne guzel bir jest oldu bana bu tarif. Cook teşekkür ederim. Lütfen taze incirli tariflere devam ediniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifimin, gönlünüze hitap etmesine, çok sevindim. Yorumunuz çok cesatetlendirici. Teşekkür ederim.

      Sil

Katkınız için teşekkür ederim.