Taban İçin
1 kg Taze İncir
1/3 Su bardağı Tahin
1 Su bardağı ceviz
Kek malzemesi
4 Adet Yumurta
1+1/2 Su bardağı Süt (ben Hindistan cevizi sütü kullandım)
1/3 Su bardağı Sıvı yağ
350 gr Yulaf
2 Çorba kaşığı Tam buğday unu
1 Paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı Tarçın
1 tutam Tuz
Sos İçin
3 Çorba kaşığı Tahin
1 Çorba kaşığı Su
1 Çorba kaşığı Bal
Bir tutam Tarçın
Üzerine
Hindistan cevizi rendesi
Hazırlanışı
Orta büyüklükte bir fırın kabına yağlı kağıt yayalım
Yağlı kağıdın üzerine, yıkayıp, kabuklarını soymadan doğradığımız incirleri dizelim.
İrice parçaladığımız cevizleri ve tahini incirlere ekleyip karıştıralım.
Yulafı mikserden çekip un haline getirelim
Tam buğday unu, tuz ve kabartma tozunu yulafa ekleyip karıştıralım
Yumurtaları köpük haline gelinceye kadar çırpalım
Yağ ve sütü ekleyip yulaflı karışıma katalım
Tarçın ekleyip karıştıralım
Kek karışımını hazırlamış olduğumuz incirli tabanın üzerine yayalım.
175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Kek pişince fırından çıkaralım ve oda ısısına gelmesi için bir köşede bekletelim.
Sos için hazırladığımız malzemeleri karıştırıp ılınan kek üzerine sürelim. Üzerine çok az Hindistan cevizi rendesi serpelim. Kek afiyetle yenmeye hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.