Ara öğün olarak tüketebileceğiniz, güzel ve de sağlıklı bir tarife ne dersiniz? Kağıda, sarıp çantaya atarak, ister işe, isterseniz okula götürebileceğiniz bir lezzet.
Malzemeler
300 g Yulaf
2 Yumurta
2 Adet olgun muz
1 Çorba kaşığı Çörek otu (garaçoçço 😉)
1 Çorba kaşığı Susam
2 Su bardağı süt (Bitkisel süt de kullanabilirsiniz) Yoğun kıvamlı bir hamur olacak.
5 Çorba kaşığı zeytinyağı
4 Çorba kaşığı Hindistan cevizi rendesi
1/2 su bardağı badem
1/2 su bardağı ceviz
1 Su bardağı kuru üzüm
1 Kabartma tozu
Varsa 1 çay kaşığı sıvı vanilya
Tarçın
Ön hazırlık
Fırın kabımıza yağlı kağıt serip az miktarda zeytinyağı (1 tatlı kaşığı yeterlidir) ile yağlayalım.
Fırınımızı 180 derecede ısıtalım
Ceviz ve bademleri robottan çekelim
Hazırlanışı
Yulafı robotta çekip inceltelim
Yumurtaları çırparak yulafa ekleyelim
Sütü, yağı, vanilyayı ekleyerek, güzelce karıştıralım.
Muzu ezip karışıma katalım.
Kabartma tozu dışındaki, bütün malzemeyi, ekleyip karıştıralım.
En son, kabartma tozunu katıp, karıştıralım.
Hamurumuzu, fırın kabına boşaltalım ve 180 dereceye ısıttığımız fırında, hafifçe kızarana kadar pişirelim.
Soğuyunca, istediğimiz büyüklükte doğrayıp buzdolabında muhafaza edelim.
Afiyet Olsun
Not
Kuru yemişleri arzunuza göre çeşitlendirebilirsiniz .
Güzel bir tarif
YanıtlaSilTarif çok güzel. Hemen deneycem.
YanıtlaSilAfiyet olsun. Teşekkürler.
SilÇok guzel bir tarif elinize sağlıklı
YanıtlaSilTeşekkürler
Sil