24 Ağustos 2024 Cumartesi

Yulaflı Bar

 



Ara öğün olarak tüketebileceğiniz, güzel ve de sağlıklı bir tarife ne dersiniz? Kağıda, sarıp çantaya atarak, ister işe, isterseniz okula  götürebileceğiniz bir lezzet. 

Malzemeler

300 g Yulaf

2 Yumurta

2 Adet olgun muz

1 Çorba kaşığı Çörek otu (garaçoçço 😉)

1 Çorba kaşığı Susam

2 Su bardağı süt (Bitkisel süt de kullanabilirsiniz) Yoğun kıvamlı bir hamur olacak. 

5 Çorba kaşığı zeytinyağı

4 Çorba kaşığı Hindistan cevizi rendesi

1/2 su bardağı badem

1/2 su bardağı ceviz

1 Su bardağı kuru üzüm

1 Kabartma tozu

Varsa 1 çay kaşığı sıvı vanilya

Tarçın


Ön hazırlık

Fırın kabımıza yağlı kağıt serip az miktarda  zeytinyağı (1 tatlı kaşığı yeterlidir) ile yağlayalım.

Fırınımızı 180 derecede ısıtalım 

Ceviz ve bademleri robottan çekelim



Hazırlanışı

Yulafı robotta çekip inceltelim

Yumurtaları çırparak yulafa ekleyelim

Sütü, yağı, vanilyayı ekleyerek, güzelce karıştıralım. 

Muzu ezip karışıma katalım. 

Kabartma tozu dışındaki, bütün malzemeyi, ekleyip karıştıralım.

En son, kabartma tozunu katıp, karıştıralım.

Hamurumuzu, fırın kabına boşaltalım ve 180 dereceye ısıttığımız fırında, hafifçe kızarana kadar pişirelim.

Soğuyunca, istediğimiz büyüklükte doğrayıp buzdolabında muhafaza edelim.

Afiyet Olsun


Not

Kuru yemişleri arzunuza göre çeşitlendirebilirsiniz .

5 yorum:

Katkınız için teşekkür ederim.