31 Temmuz 2024 Çarşamba

Portakallı Tombik (Şekersiz, Laktozsuz, Glütensiz Tatlı)

 Malzemeler

12 Adet kuru kayısı

1 Su bardağı kabuksuz fındık

1 Portakalın suyu ve kabuğunun rendesi

2 Çorba kaşığı hindistan cevizi


Bulamak için Hindistan cevizi


Hazırlanışı

-Fındıkları rondoya alıp kum haline gelinceye kadar çekelim

-Kayısıları yıkayıp kuruladıktan sonra ikiye üçe bölüp fındıklarla birleştirip birlikte çekelim

-Karışımı rondodan çıkaralım

-Portakal suyu,  Portakalın kabuğunun rendesini ve hindistan cevizini ekleyerek fındıklı karışımı yoğuralım

-Ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlayıp hindistan cevizine bulayalım. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.