Malzemeler (3 kişilik)
1 Orta boy domates
1 Havuç
2 Orta boy pancar
2 Turp
2 Salatalık
Marul
Maydanoz
1 kahve fincanı zeytin yağı
1 Limon
Tuz
Hazırlanışı
Önce salatamızın sosunu hazırlayalım. Bunun için, bir kap içerisinde limonun suyunu tuzu ve zeytin yağını karıştıralım. Bir köşede bekletelim.
-Pancarları pişene kadar kaynatalım. Piştikten sonra rendeleyelim. İki çorba kaşığı zeytinyağlı karışımdan ekleyip ezmeden karıştıralım ve bir köşede bekletelim.
-Sebzeleri yıkayıp kurulayalım
-Havuç, salatalık ve domatesin kabuklarını ayıklayalım.
-Havucu rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.
-Turpları rendeleyelim
-Domates ve salatalıkları irice doğrayarak bir kaba aktaralım
-Salata kabı içerisine havucu, turpları doğradığımız marul ve maydanozu, aktaralım.
-Salata için hazırladığımız zeytinyağlı karışımın yarısını salatalık turp marul maydanoz ve havuç karışımına katıp karıştıralım.
-Domatesi salata tabağına alalım. Her yana eşit dağılması için hafifce karıştıralım.
-Üzerine haşlayıp rendelediğimiz pancarları ekleyelim.
-Son olarak geriye kalan yağlı karışımı salatamızın üzerine gezdirelim. Artık karıştırmayalım. Afiyet olsun.
Elerine saglık yaz aylarının en güzel bir yemegi
YanıtlaSilŞahane bir yaz yemeği. Bol vitaminli, sağlıkli ve hafif. Ellerinize sağlık
YanıtlaSil