Bahçemdeki Dut ağacının yapraklarından topladım. Yalancı dolma yaptım. İmkanınız olursa deneyin derim.
Malzemeler (2 Kişilik)
Yeterince Dut Yaprağı
1 Su bardağı pirinç
1 Orta boy soğan
1 Orta boy domates
1 Çorba kaşığı domates salçası
1/2 Kahve fincanı zeytin yağı
1 Limonun suyu
1 Çorba kaşığı kuru nane
1 Çay kaşığı kara biber
Tuz
Hazırlanışı
-Dut yapraklarını yıkayıp, kaynar suya batıralım. Rengi dönene kadar haşlayıp, çıkaralım. Süzerek bir köşede bekletelim.
- Pirinci yıkayıp süzelim
-Soğanı rendeleyerek pirinç ile karıştıralım
-Domatesi rendeleyerek karışıma ekleyelim
-Salçayı ekleyip karıştıralım
-Limonu sıkıp suyunu pirinçli karışıma ekleyelim
-Yağ, tuz, nane ve kara biberi de ekleyerek karıştıralım
-Malzeme bitene kadar yapraklara pirinçli karışımdan ekleyerek saralım. Tenceremize dizelim.
-En üste bir çorba kaşığı zeytin yağı gezdirelim.
-Dolmaların kaynarken açılmaması, için tencereden biraz küçük bir tabağı, dolmaların üzerine yerleştirelim.
-Tabağın kenarını bir santim geçecek kadar suyu tencereye ekleyip, kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte, suyunu çekene kadar, pişirelim.
-On dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Asma yaprağı bu kadar pahaliyken ilaç gibi geldi dut yapragindan sarna tarifi. Çok teşekkür ederim Mutfak İşçisi. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAynen öyle. Teşekkürler.
Sil