25 Mayıs 2022 Çarşamba

Dut Yaprağı Sarması

 

Bahçemdeki Dut ağacının yapraklarından topladım. Yalancı dolma yaptım. İmkanınız olursa deneyin derim.

Malzemeler (2 Kişilik)

Yeterince Dut Yaprağı 

1 Su bardağı pirinç

1 Orta boy soğan

1 Orta boy domates

1 Çorba kaşığı domates salçası

1/2 Kahve fincanı zeytin yağı

1 Limonun suyu

1 Çorba kaşığı kuru nane

1 Çay kaşığı kara biber

Tuz



Hazırlanışı

-Dut yapraklarını yıkayıp, kaynar suya batıralım. Rengi dönene kadar haşlayıp, çıkaralım. Süzerek bir köşede bekletelim.

- Pirinci yıkayıp süzelim

-Soğanı rendeleyerek pirinç ile karıştıralım

-Domatesi rendeleyerek karışıma ekleyelim

-Salçayı ekleyip karıştıralım

-Limonu sıkıp suyunu pirinçli karışıma ekleyelim

-Yağ, tuz, nane ve kara biberi de ekleyerek karıştıralım

-Malzeme bitene kadar yapraklara pirinçli karışımdan ekleyerek saralım. Tenceremize dizelim.

-En üste bir çorba kaşığı zeytin yağı gezdirelim.

-Dolmaların kaynarken açılmaması, için tencereden biraz küçük bir tabağı, dolmaların üzerine yerleştirelim.

-Tabağın kenarını bir santim geçecek kadar suyu tencereye ekleyip, kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte, suyunu çekene kadar, pişirelim. 

-On dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.



2 yorum:

  1. Asma yaprağı bu kadar pahaliyken ilaç gibi geldi dut yapragindan sarna tarifi. Çok teşekkür ederim Mutfak İşçisi. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.