5 Mayıs 2022 Perşembe

Ispanak Yemeği

Sıcacık bir tencere yemeği. İster pilav eşliğinde,  ister ekmeği suyuna batıra batıra yenebilir. Köfteli, kıymalı, etli versiyonlarından farklı olarak  sade pişirilmiş hali de pek güzel. Buyurun.

Malzemeler

3 Bağ ıspanak

1 Adet orta boy soğan

1 Çorba kaşığı domates salçası

1 Çorba kaşığı pirinç veya bulgur

1/2 kahve fincanı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Hazırlanışı

Ispanakları yıkayıp süzelim ve iki parmak kalınlığında doğrayalım

Soğanı yemeklik doğrayalım

Yağ, tuz ve soğanı tencereye alıp orta büyüklükteki bir ocakta soteleyelim

Salçayı soğana ekleyip bir iki dakika birlikte kavuralım

Ispanakları tencereye aktaralım suyunu salıp rengi dönene kadar kavuralım

Karabiberi ekleyelim

Üzerini 1/2 parmak geçecek kadar su ekleyip karıştıralım.

Pişmesine yakın pirinci ekleyelim. 3 dakika kadar pirinçle birlikte kaynamasını sağlayıp ocaktan alalım.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.