Malzemeler
3 Bağ ıspanak
1 Adet orta boy soğan
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı pirinç veya bulgur
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Ispanakları yıkayıp süzelim ve iki parmak kalınlığında doğrayalım
Soğanı yemeklik doğrayalım
Yağ, tuz ve soğanı tencereye alıp orta büyüklükteki bir ocakta soteleyelim
Salçayı soğana ekleyip bir iki dakika birlikte kavuralım
Ispanakları tencereye aktaralım suyunu salıp rengi dönene kadar kavuralım
Karabiberi ekleyelim
Üzerini 1/2 parmak geçecek kadar su ekleyip karıştıralım.
Pişmesine yakın pirinci ekleyelim. 3 dakika kadar pirinçle birlikte kaynamasını sağlayıp ocaktan alalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.