Malzemeler
3 Yumurta
1 Su bardağı süt
1/2 Su bardağı sıvı yağ
1/2 Su bardağı Hindistan cevizi rendesi
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Tatlı kaşığı zerdeçal
2 Muz
1 Su bardağı kuru üzüm
1,5-2 Su bardağı un
1 Kabartma tozu (10 g)
Şekersiz çikolata parçacıkları (isteğe bağlı)
Üzerine sürmek için
1 Çay kaşığı Hindistan cevizi yağı
Hazırlanışı
Muzları küp şeklinde doğrayalım
Üzümleri yıkayalım ve süzelim
3 Yumurtayı köpük haline gelinceye kadar çırpalım
Süt ve yağı yumurtalar ile birleştirerek karıştıralım
Hindistan cevizi, zerdeçal ve tarçını da karışıma ekleyerek karıştıralım
Unu ve kabartma tozunu ekleyerek kek hamurunu oluşturalım. Yoğun bir kek hamuru olmalı.
Muz ve üzümleri de ekleyerek karıştıralım
Üzerine şekersiz bitter çikolata parçacıklarını serpelim
Yağlı kağıt serili fırın kabına kek hamurunu aktaralım
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Pişen keki fırından alıp, hemen, üzerine Hindistan cevizi yağını sürelim.
Soğuyunca dilimleyip servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.