8 Nisan 2022 Cuma

Zerdeçallı Şekersiz Kek


Bu gün, kızımın "diş doktoru randevusundan" sonra, moralini düzeltecek lezzette, şekersiz ve olabildiğince yumuşak bir kek yapmak istedim. Kek çok yumuşak kıvamlı ve lezzetli oldu. Buyurun.

Malzemeler

3 Yumurta

1 Su bardağı süt

1/2 Su bardağı sıvı yağ

1/2 Su bardağı Hindistan cevizi rendesi

1 Tatlı kaşığı tarçın

1 Tatlı kaşığı zerdeçal

2 Muz

1 Su bardağı kuru üzüm

1,5-2 Su bardağı un

1 Kabartma tozu (10 g)

Şekersiz çikolata parçacıkları (isteğe bağlı)


Üzerine sürmek için

1 Çay kaşığı Hindistan cevizi yağı


Hazırlanışı

Muzları küp şeklinde doğrayalım

Üzümleri yıkayalım ve süzelim

3 Yumurtayı köpük haline gelinceye kadar çırpalım

Süt ve yağı yumurtalar ile birleştirerek karıştıralım

Hindistan cevizi, zerdeçal ve tarçını da karışıma ekleyerek karıştıralım

Unu ve kabartma tozunu ekleyerek kek hamurunu oluşturalım. Yoğun bir kek hamuru olmalı.

Muz ve üzümleri de ekleyerek karıştıralım

Üzerine şekersiz bitter çikolata parçacıklarını serpelim

Yağlı kağıt serili fırın kabına kek hamurunu aktaralım

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.


Pişen keki fırından alıp, hemen, üzerine Hindistan cevizi yağını sürelim.

Soğuyunca dilimleyip servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.