11 Mart 2022 Cuma

Fındık Ezmesi

Katkı maddesiz, koruyucusuz ve boyasız. Hem sağlıklı hem de son derece lezzetli bir kahvaltılık. 

Malzemeler

250 g Fındık

1/4 Çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Fındıkları fırında ısıtalım (varsa kabuklarını ayıklayalım)

Çok sıcak olan fındıkları soğutmadan robottan çekelim 

Fındıklarımız kabuklu ise ve ayıklarken soğumuşsa tekrar fırında yakmadan ısınmalarını sağlayalım.

Robottan çektiğimiz fındıklar krema kıvamına gelince, tuzu ekleyip, bir iki dakika daha robottan çekelim.

Kapaklı, cam kap içerisine aktarıp, buzdolabında, muhafaza edelim.

Not

Arzu ederseniz, kakao,  şeker veya bal ekleyebilirsiniz. Tercih sizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.