Kıbrıs'ta üretimi yapılan ürünleri çeşitli yöntemlerle kullanmaya çalışmak hoşuma gidiyor. İnsanların şifayı kendi doğal ortamlarında üretilen ürünlerde bulacağına inandığımdan, adını söylemekte bile zorlandığımız ürünleri soframıza uyarlamaya çalışmaktansa, çeşitliliği, kendi ürünlerimizle yakalamak gerektiğine inanıyorum. Yeniliklere açık olmak elbette güzel ama abartmadan ve kendini unutmadan diyorum.
Kolokas yahnisinin tarifini blogda daha önce yayımlamıştım. Bu da Cips tarifi. Biz çok severek yiyoruz. Bir deneyin lütfen. Yorumlarınızı bekleyeceğim.
-Orta boy bir adet Kolokas
-3-4 Çorba kaşığı zeytinyağı
-Tuz
-Karabiber
Hazırlanışı
-Kolokası ayıklayıp yıkayalım ve kurulayalım
-Yuvarlak veya parmak şeklinde doğrayalım
-Zeytinyağı, tuz ve biberle kesmiş olduğumuz kolokas parçalarını karıştıralım
-Yağlı kağıt üzerine yayarak 200 derece fırında kızartalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.