3 Aralık 2021 Cuma

Bulgurlu Mücendra (KIBRIS YEMEĞİ)

 


Mücendra ana yemeklerimizden biridir. Herhangi bir yemeğin yanına değil; salata, kuru soğan eşliğinde, zevkle yenilen bir KIBRIS klasiğidir. 

Malzemeler
-1 Su bardağı yeşil mercimek
-1/2 Su bardağı iri bulgur 
-1 Büyük boy soğan
-Tuz
-Karabiber
-1/2 Kahve fincanı zeytin yağı

Hazırlanışı
-Yeşil mercimeği yıkayıp yumuşayıncaya kadar kaynatalım
-Soğanı irice doğrayıp zeytin yağında 5 dakika kadar kızartalım
-Kızaran soğanlara  bulguru ekleyerek 2 dakika kadar çevirelim ve mercimeği ekleyip karıştıralım.
-Bulgur ve mercimek karışımını üzerini 1/2 cm geçecek kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişirelim.
-Suyunu çeken yemeğimizi ateşten alıp kağıt havlu ile örterek 5-10 dakika kadar dinlendirelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Not: Mücendra et sevmeyenler için ideal bir yemektir. Protein karbonhidrat dengesi lezzetle birleşmiştir. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.