Mücendra ana yemeklerimizden biridir. Herhangi bir yemeğin yanına değil; salata, kuru soğan eşliğinde, zevkle yenilen bir KIBRIS klasiğidir.
Malzemeler
-1 Su bardağı yeşil mercimek
-1/2 Su bardağı iri bulgur
-1 Büyük boy soğan
-Tuz
-Karabiber
-1/2 Kahve fincanı zeytin yağı
Hazırlanışı
-Yeşil mercimeği yıkayıp yumuşayıncaya kadar kaynatalım
-Soğanı irice doğrayıp zeytin yağında 5 dakika kadar kızartalım
-Kızaran soğanlara bulguru ekleyerek 2 dakika kadar çevirelim ve mercimeği ekleyip karıştıralım.
-Bulgur ve mercimek karışımını üzerini 1/2 cm geçecek kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişirelim.
-Suyunu çeken yemeğimizi ateşten alıp kağıt havlu ile örterek 5-10 dakika kadar dinlendirelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Not: Mücendra et sevmeyenler için ideal bir yemektir. Protein karbonhidrat dengesi lezzetle birleşmiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.