Malzemeler
-1/2 Adet tavuk göğsü
-1 Orta boy havuç
-2 Çorba kaşığı un (30 gr)
-25 gr Tereyağı
-1 Çorba kaşığı sıvı yağ
-1 Su bardağı süt (150 ml)
-1 su bardağı 70 gr makarna/şehriye veya erişte
-1/2 çay kaşığı karabiber
-1/2 çay kaşığı zerdeçal
Tuz
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak, tavuğu kaynatıp pişirelim ve havucu, rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.
-Unu ve yağları bir tencereye alıp kokusu çıkana kadar kavuralım
-Rendelemiş olduğumuz havucu una ekleyerek bir iki dakika da birlikte kavuralım
-500 ml tavuk suyu ve 500 ml içme suyunu, karıştırıp tencereye aktaralım ve sütü de buna ekleyelim
-Kaynamaya başlayınca makarnayı ekleyip 6-7 dakika kadar kaynatalım.
-Karabiberi ve zerdeçalı ekleyerek tuzunu ayarlayalım ve altını kapatalım.
-Sıcak servis edelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.