Gördüğünüz böreklerin benim için önemi büyük. Çünkü kızımın can dostu olan, çok sevdiğim, çok tatlı bir genç kız tarafından yapıldı. Resimleyerek yazmak da bana düştü. Bahire'ciğim çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık.
Hamur
-2,5 su bardağı ılık su
-4 Su bardağı (Orta sertlikte bir hamur elde edene kadar) un
-1/2 çay kaşığı tuz
-3 çorba kaşığı zeytinyağı
İç malzeme
-1/2 Kahve fincanı zeytinyağı
-1 Adet iri soğan
-1 kg mantar
-1 hellim
-Maydanoz
-Tuz
-Karabiber
Hazırlanışı
-Öncelikle iç malzemeyi hazırlamak için soğanı yemeklik doğrayarak zeytinyağı ile birlikte tavaya alalım. 2-3 dakika kadar kızartalım.
-Mantarları doğrayarak kızarmakta olan soğanlara ekleyelim.
-Mantarlar pişerken tuzunu biberini katalım.
-Pişirdiğimiz mantarları bir köşeye alıp soğumalarını bekleyelim
-Hamur malzemelerini bir araya getirerek orta sertlikte bir hamur elde ederek üzerini örtelim ve 15 dakika kadar dinlendirelim
-Hamur dinlenirken hellimi rendeleyelim ve soğuyan mantarlarla karıştıralım.
-İnce doğradığımız maydanozu da mantarlı harca ekleyerek karıştıralım.
-Dinlenen hamurdan bezeler ayırıp oklava veya merdane kullanarak açalım
-Açtığımız hamurun yarısına aralıklı porsiyonlar halinde mantarlı iç koyarak öteki yarısını da harcın üzerine örtelim ve keserek börekleri oluşturalım
-Böreklerimizi sac veya yanmaz tavada, orta ateşte pişirelim. Sıcak, ılık, soğuk, yani her haliyle çok güzeldir. Afiyet olsun.
Çocuklarımızın doğup büyüdüğü yere
YanıtlaSilÖzgü kültürlerini yaşatmak adına anneleriyle,neneleriyle birlikte taa küçük yaslardan masaya erişmek için sandalye üzerinde sevinçle bir şeyler başardıklarını görmek bizim için gurur verici ellerinize sağlık tariflerinizin devamını dilerim SENEM MANIGA
Gençlerimizin, kültürümüze sahip çıkması çok güzel ve gurur verici. Müziğimizle, danslarımızla, yemeklerimizle kültürümüze sahip çıkan gençlerimize ve onları yetiştiren ailelerine saygılarımı sunarım.
Sil