-2 Adet, orta boy, olgun domates
-1 Litre su
-1 Su bardağı şehriye
-3 Çorba kaşığı zeytinyağı
-1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
-Tuz
Üzerine
-2 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri veya Hellim
-Kızarmış ekmek
-Nane
Hazırlanışı
-Domatesleri yıkayıp rendeleyelim
-Zeytinyağı ile birlikte tencereye alalım karıştırarak 2-3 dakika kaynatıp pişirelim
-Suyu ekleyelim ve kaynatalım.
-Kaynar hale gelince şehriyeyi ekleyip tuzunu ve biberini ekleyelim.
-Şehriyeler pişince altını kapatalım.
-Çorbamızı kaplara paylaştırıp üzerine rendelediğimiz Hellim ve kızarmış ekmekleri ekleyelim.
-Her tabağa birer tutam kuru nane serperek servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.