-2 su bardağı pirinç
-1/2 Su bardağı kaşığı haşlanmış mısır
-1/2 Su bardağı haşlanmış bezelye
-1 Adet orta boy havuç
-1 Su bardağı et veya tavuk suyu
-2 Su bardağı su
-1 Çorba kaşığı tereyağı
-1/2 kahve fincanı sıvı yağ.
-Tuz
Hazırlanışı
-Pirinci yıkayalım süzelim. On dakika kadar oda ılık suda bekletelim.
-Sıvı yağı pilavı pişireceğimiz tencereye alalım.
-Havucu yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük parçalara bölelim ve tencerede ısınan yağda hafifçe kızartalım
-Pirinci ve tereyağını havuçlarla birleştirerek bir iki dakika kadar kızartalım.
-Sebzelerin tümünü pirince ekleyelim ve karıştıralım
-Pilavın suyunu ve tuzunu ekleyerek kısık ateşte ve tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pişirelim.
-Pilav suyunu çekince pişmiş olacaktır
-Pişen pilavı pirinçleri kırmadan alttan üste doğru karıştırıp demlenmesi için kağıt havlu örterek kapatalım ve beş dakika bekletelim. Pilavımız servise hazırdır. Afiyet olsun.
Görünüş olarak çok güzel eminim çok da lezzetli olmuştur .Ellerine sağlık.Buket Hızlı
YanıtlaSilİlginize teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.
SilRenkli pilavı bende sık sık yapıyorum ben içine kırmızı, yeşil biber ve taze nene de ekliyorum görünümü kadar lezzeti de harika oluyor ellerinize sağlık tariflerinizin devamını dilerim SENEM MANIGA
YanıtlaSilSizin yaptığınız gibi de deneyeceğim. Katkılarınız için teşekkür ederim. Sevgiler.
SilGörünüşü o kadar hoş oluş ki tadının da güzel olduğuna eminim. Misafirlerimize sunacağımız tabaklarımıza renk katan bir pilav olmuş. Ellerinize sağlık
YanıtlaSil