Malzemeler
-4 su bardağı yulaf
-50 gr tereyağı
-3 Çorba kaşığı zeytinyağı
-1 Yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
-2 Temek kaşığı yoğurt
-3 Çorba kaşığı Sirke
-1 Tatlı kaşığı mahlep
-1 Karbonat (5gr)
-1 Çorba kaşığı anason/susam/çörekotu karışımı
-1 çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı
-Yulafı un haline gelene kadar robottan çekelim. Yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açalım.
-Yoğurt ve sirkeyi un haline getirdiğimiz yulafın ortasına dökelim
-Karbonatı sirke ve yoğurdun üzerine ekleyip karıştırarak kabarmasını sağlayalım
-Yumurta beyazını, yağları da kabın içerisine alıp özlü bir hamur elde edene kadar yoğuralım
-Mahlep, çörekotu/ susam /anason karışımını ve pul biberi de hamura katıp yoğuralım.
-Hamurumuzdan parçalar kopararak şekillendirelim ve yağlı kağıt serili bir fırın kabına dizelim
-Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derece fırında pişirelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.