-1 Su bardağı pirinç
-3 Adet tavuk budu (kemikli tavuk)
-1 Adet kuru soğan
-1 Çorba kaşığı domates salçası
-Damak tadına göre tuz, karabiber, pul biber.
-Zeytinyağı
-Su
Hazırlanışı
-Tavuk parçalarını üzerini örtecek kadar su ile haşlayalım
-Haşladığımız tavuk parçalarını süzelim ve tuz ve karabiber ile tatlandıralım.
-Tavuğu haşladığımız sudan iki su bardağı pilav için ayıralım ve bir köşede bekletelim.
-Soğanı yemeklik doğrayarak zeytinyağında kızartalım
-Salçayı soğana ekleyerek kokusu çıkana kadar kızartalım
-Ocağı söndürelim ve yıkadığımız pirinçleri salça ve soğanla karıştırarak bir fırın kabına aktaralım (Ben güveç kullandım)
-Pirinçlerin üzerine, haşladığımız tavukları dizelim
-2 Su bardağı tavuk suyunu ekleyerek.
-Arzuya bağlı olarak pul biber serpelim.
-180 derece fırında suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.