8 Ekim 2021 Cuma

Arnavut Pilavı - Mişoriz

 

Malzemeler (2 kişilik)

-1 Su bardağı pirinç

-3 Adet tavuk budu (kemikli tavuk)

-1 Adet kuru soğan

-1 Çorba kaşığı domates salçası

-Damak tadına göre tuz, karabiber, pul biber.

-Zeytinyağı

-Su

Hazırlanışı

-Tavuk parçalarını üzerini örtecek kadar su ile haşlayalım

-Haşladığımız tavuk parçalarını süzelim ve tuz ve  karabiber ile tatlandıralım.

-Tavuğu haşladığımız sudan iki su bardağı pilav için ayıralım ve bir köşede bekletelim.

-Soğanı yemeklik doğrayarak zeytinyağında kızartalım

-Salçayı soğana ekleyerek kokusu çıkana kadar kızartalım

-Ocağı söndürelim ve yıkadığımız pirinçleri salça ve soğanla karıştırarak bir fırın kabına aktaralım (Ben güveç kullandım)

-Pirinçlerin üzerine, haşladığımız tavukları dizelim

-2 Su bardağı tavuk suyunu ekleyerek.

-Arzuya bağlı olarak pul biber  serpelim.

-180 derece fırında suyunu çekene kadar pişirelim.  Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.