Malzemeler
-2 Orta boy Havuç
-2 Orta boy kabak
-200gr Hellim
-1 Orta boy soğan
-1 Yumurta
-2 Çorba kaşığı un
-1 Paket karbonat (5gr)
-1 Çorba kaşığı üzüm sirkesi
-1 Çorba kaşığı kuru nane (veya 1/2 demet maydanoz)
-1 Çay kaşığı zerdeçal
-1 Çay kaşığı karabiber
-Tuz
Hazırlanışı
-Havuç kabak ve soğanı rendeleyerek fazla suyu süzelim.
-Hellimi rendeleyerek sebzelere ekleyelim
-Yumurtayı, unu, tuzu ve baharatları ekleyelim ve kaşık yardımı ile karıştıralım
-Karışımın ortasına küçük bir havuzcuk açıp karbonatı ve sirkeyi dökerek kabarmasını sağlayalım sonrasında da tüm karışımı elimizle karıştıralım
-Fırın kabına yağlı kağıt serip zeytinyağı sürelim
-Mücveri mandalina büyüklüğünde parçalar halinde tepsiye dizelim
-190 derece alt üst turbo fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç tatmadığım bir lezzetin tarifini ilgi ile okudum. Yapmayı isteyip de yapmaya sıraya koyamadığım bu güzel tarifien kısa zamanda yapıp tadına bakmak için sabırsızlandım.
YanıtlaSilBu kolay tarif için teşekkürler.