-500 gr yağsız dana kıyma
-1 baş kuru soğan
-1 Çay kaşığı karabiber
-1 Çay kaşığı kimyon
-Tuz
Sosu için Malzemeler
-1 Adet domates
-1/2 Çorba kaşığı biber salçası
-1/2 Çorba kaşığı domates salçası
-1 Çay kaşığı kekik
-Tuz
-1/2 kahve fincanı zeytinyağı
Hazırlanışı
-Soğanı rendeleyerek kıyma ile yoğuralım
-Yoğurduğumuz kıymaya baharatları ve tuzu ekleyelim
-İyice yoğurduğumuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak şekillendirelim.
-Şekillendirdiğimiz köfteleri buzdolabında dinlendirirken sosunu hazırlayalım.
-Sosu için domatesi rendeleyelim ve zeytinyağı ile birlikte tencereye alıp biraz kavuralım.
-Salçaları ekleyelim.
-Salçadaki tuz oranını göz önünde bulundurarak tuzunu ayarlayalım.
-Sosa kekik ekleyelim ve suyunu koyalım.
-Tencerenin kapağını kapatalım ve kaynamasını bekleyelim
-Kaynayan salçalı suya köftelerimizi yerleştirelim ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.