3 Eylül 2021 Cuma

Hellim Dolgulu Ekmek

 Az malzeme ile değişik ve çok beğeneceğiniz bir tarif var bu gün. Bir kez denerseniz en çok sevdiklerinizden biri olacağına, inanıyorum. Buyurun.

Hamuru için Malzemeler (6 kişilik)

-1 Yumurta

-3 Çorba kaşığı yoğurt

-3 Çorba kaşığı zeytinyağı

-2/2,5 Su bardağı  tam buğday unu 

-1 Paket (10 gr) kabartma tozu

-Tuz 

İç Malzeme

-200 gr  hellim

-2 Çorba kaşığı kuru üzüm

-1 Yumurta akı

-Nane

Üzerine

-1 Yumurta sarısı

-Susam 

-Kırmızı pul biber

Hazırlanışı

Önce iç malzemeyi hazırlayalım. 

-Kuru üzümü yıkayıp süzelim.

-Hellimi rendenin iri tarafı ile rendeleyerek, nane, yumurta beyazı ve  kuru üzüm ile karıştıralım. İç malzeme hazırdır, bir köşede bekletelim.

Hamura başlayabiliriz.

-Bir yumurta, yağ ve yoğurdu çırpalım 

- Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek, yumuşak ama ele yapışmayacak kıvamda hamurumuzu yoğuralım.

-Hamurumuzu iki parçaya bölelim ve her ikisini de, yaklaşık 25-28 cm büyüklüğünde,  merdane yardımı ile açalım.

-Açtığımız hamurlardan biri alt öteki üst olacak.

-Alt hamuru yağlı kağıda yerleştirelim ve  iç malzemeyi üzerine yayalım. 

-Üst hamuru malzemeleri tamamen örtecek şekilde yerleştirelim.

-Kenarlarını açılmayacak şekilde birleştirerek kapatalım. 

-Üzerine yumurta sarısı sürelim.

-Birkaç yerine çizikler atalım veya delelim.

-Susam ve kırmızı pul biber ile süsleyelim.

-Yağlı kağıtla birlikte fırın tepsisine aktaralım. 

-Kızarana kadar 190 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.












4 yorum:

  1. Sevgili mutfak işcisi çok pratik bir tarif.Eklerine sağlık.En kısa zamanda deneyeceğim.Buket Hızlı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok beğeneceğinize inanıyorum. Afiyet olsun.

      Sil
  2. Çok güzel bir tarif az sonra denemek için mutfağa gideceğim. Tarifiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.