Hamuru için Malzemeler (6 kişilik)
-1 Yumurta
-3 Çorba kaşığı yoğurt
-3 Çorba kaşığı zeytinyağı
-2/2,5 Su bardağı tam buğday unu
-1 Paket (10 gr) kabartma tozu
-Tuz
İç Malzeme
-200 gr hellim
-2 Çorba kaşığı kuru üzüm
-1 Yumurta akı
-Nane
Üzerine
-1 Yumurta sarısı
-Susam
-Kırmızı pul biber
Hazırlanışı
Önce iç malzemeyi hazırlayalım.
-Kuru üzümü yıkayıp süzelim.
-Hellimi rendenin iri tarafı ile rendeleyerek, nane, yumurta beyazı ve kuru üzüm ile karıştıralım. İç malzeme hazırdır, bir köşede bekletelim.
Hamura başlayabiliriz.
-Bir yumurta, yağ ve yoğurdu çırpalım
- Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek, yumuşak ama ele yapışmayacak kıvamda hamurumuzu yoğuralım.
-Hamurumuzu iki parçaya bölelim ve her ikisini de, yaklaşık 25-28 cm büyüklüğünde, merdane yardımı ile açalım.
-Açtığımız hamurlardan biri alt öteki üst olacak.
-Alt hamuru yağlı kağıda yerleştirelim ve iç malzemeyi üzerine yayalım.
-Üst hamuru malzemeleri tamamen örtecek şekilde yerleştirelim.
-Kenarlarını açılmayacak şekilde birleştirerek kapatalım.
-Üzerine yumurta sarısı sürelim.
-Birkaç yerine çizikler atalım veya delelim.
-Susam ve kırmızı pul biber ile süsleyelim.
-Yağlı kağıtla birlikte fırın tepsisine aktaralım.
-Kızarana kadar 190 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Sevgili mutfak işcisi çok pratik bir tarif.Eklerine sağlık.En kısa zamanda deneyeceğim.Buket Hızlı
YanıtlaSilÇok beğeneceğinize inanıyorum. Afiyet olsun.
SilÇok güzel bir tarif az sonra denemek için mutfağa gideceğim. Tarifiniz için teşekkürler.
YanıtlaSilKolay gelsin. Afiyetler olsun.
Sil