Bu sıcak yaz günlerinde haşlanmış bol limonlu ve zeytinyağlı sebzeler dışında birşey, ne pişirmek ne de yemek istiyorum. Bu gün arkadaşlarımın bahçelerinde üretip bizlerle paylaştığı kabaklar imdadıma yetişti. Ferah, hafif, sağlıklı bir yemek olarak, pişirip ailecek yedik. Kendimizi hafif ve mutlu hissediyoruz. Tavsiye ederim.
Malzemeler
Balkabağı
Zeytinyağı
Tuz
Limon
Hazırlanışı
Balkabağını yıkayarak uygun büyüklükte doğrayalım ve bir tencereye alalım
Üzerini geçecek kadar su ekleyip kabaklar yumuşayıncaya kadar kaynatalım
Pişince suyunu süzüp limonsuyunu ekleyelim
Tuz ve zeytinyağı ile tatlandırıp afiyetle yiyelim.
Yazın en sevdiğim yemek.(Zeynep)
YanıtlaSil