2 Temmuz 2021 Cuma

Zeytinyağlı Balkabağı

 
Bu sıcak yaz günlerinde haşlanmış bol limonlu ve zeytinyağlı sebzeler dışında birşey, ne pişirmek ne de yemek istiyorum. Bu gün  arkadaşlarımın bahçelerinde üretip bizlerle paylaştığı kabaklar imdadıma yetişti. Ferah, hafif, sağlıklı bir yemek olarak, pişirip ailecek yedik. Kendimizi hafif ve mutlu hissediyoruz. Tavsiye ederim.

Malzemeler

Balkabağı

Zeytinyağı

Tuz

Limon

Hazırlanışı

Balkabağını yıkayarak uygun büyüklükte doğrayalım ve bir tencereye alalım

Üzerini geçecek kadar su ekleyip kabaklar yumuşayıncaya kadar kaynatalım

Pişince suyunu süzüp limonsuyunu ekleyelim

Tuz ve zeytinyağı ile tatlandırıp afiyetle yiyelim. 



1 yorum:

Katkınız için teşekkür ederim.