23 Haziran 2021 Çarşamba

Patates Püresi

 Malzemeler (2 kişilik)

-2-3 Adet orta boy patates

-1/2 su bardağı süt

-1 Çorba kaşığı tereyağı

-Haşlamak için su

-Tuz

-Karabiber

Hazırlanışı

-Patatesleri soyalım ve dörde bölüp tencereye alalım

-Üzerini örtecek kadar su koyup yumuşayıncaya kadar haşlayalım

-Patatesler haşlanıp pişince suyunu süzelim 

-Bir çatal yardımı ile patateslerimizi ezip tereyağını ve sütü katarak karıştıralım

-Damak tadına göre tuzu ekleyelim

-Tekrar ocağa alıp orta ateşte bir iki dakika karıştırarak pişirelim

-Servis aşamasında üzerine biraz karabiber serpelim. 

-Etin, köftenin yanına çok güzel yakışacaktır. Afiyetler olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.