-2-3 Adet orta boy patates
-1/2 su bardağı süt
-1 Çorba kaşığı tereyağı
-Haşlamak için su
-Tuz
-Karabiber
Hazırlanışı
-Patatesleri soyalım ve dörde bölüp tencereye alalım
-Üzerini örtecek kadar su koyup yumuşayıncaya kadar haşlayalım
-Patatesler haşlanıp pişince suyunu süzelim
-Bir çatal yardımı ile patateslerimizi ezip tereyağını ve sütü katarak karıştıralım
-Damak tadına göre tuzu ekleyelim
-Tekrar ocağa alıp orta ateşte bir iki dakika karıştırarak pişirelim
-Servis aşamasında üzerine biraz karabiber serpelim.
-Etin, köftenin yanına çok güzel yakışacaktır. Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.