-2 Su bardağı kuru bakla
-3 diş sarımsak
-1 Tatlı kaşığı kuru nane
-2 Çorba kaşığı zeytinyağı
-2 Çorba kaşığı sirke
-1/2 Limonun suyu
-Tuz
-Su
Hazırlanışı
-Baklaları yıkayıp bir tencereye alalım.
-Baklalara, sarımsakları ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyerek orta ateşte kaynatalım.
-Pişme aşamasında gerekirse üzerine biraz daha su ekleyelim.
-Baklalar çatal ile ezebilecek kadar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
-Ateşten alalım ve humus kıvamına gelene kadar ezelim.
-Nane, sirke, tuz, limon ve zeytinyağı ekleyerek karıştıralım
-Dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Not
Favanızı sarımsak yerine karamelize edilmiş bir soğan kullanarak da yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.