30 Temmuz 2021 Cuma

Beşamel Soslu Karnabahar

Ne pişirsek diye kara kara düşündüğüm ve akşam yemeği saatinin yaklaştığı sıkıntılı bir anımda kızımın evdeki malzemelere bakıp, Beşamel Soslu Karnabahar, yapmayı önermesi ile mutfağa dalışımız bir oldu. Kendi tarifini, kendi uyguladı. Bize de, ortaya çıkan bu güzel yemeğin tadına varmak ve resimleyip, sizlerle paylaşmak kaldı.  Ellerine sağlık anneciğim.  

Malzemeler

-1 Adet ortaboy karnabahar

-2,5 Su bardağı süt

-1,5 Çorba kaşığı un

-1 Tatlı kaşığı tereyağı

-1 Su bardağı kaşar rendesi

-2 Çorba kaşığı zeytinyağı

-Tuz

-Kimyon

-Karabiber

-1 Adet yeşilbiber

Hazırlanışı

-Karnabaharı yıkayıp küçük parçalara ayıralım ve üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyerek yumuşayana kadar pişirelim

-Pişirdiğimiz karnabaharı, ısıya dayanıklı bi kap içerisine, suyunu süzerek, yayalım.

-Tuz kimyon ve karabiber ile tatlandırıp üzerine zeytinyağını gezdirelim

-Rendelenmiş kaşardan iki kaşık kadarını karnabaharların üzerine serpelim

-Beşameli hazırlamak için unu ve tereyağını tencereye alıp kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavuralım

-Kavurduğımuz una azar azar sütü ekleyelim

-Sürekli karıştırarak kıvamı gelene kadar pişirelim

-Tuzunu ekleyip ocaktan alalım ve karnabaharın üzerine yayalım

-Kalan kaşarı ekleyelim

-Yeşilbiberi dilimleyerek üzerine yerleştirelim

-Kimyon, karabiber, kırmızı pulbiber serperek üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.


4 yorum:

  1. Hemen yapasım geldi. Çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Karnabahar karnabahar olalı hiç bu kadar bahar lezzetinde olmamıştır eminim.Desenize sofranıza Bahar gelmiş .Ellerinize sağlık .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen öyle oldu. Çok güzel ifade ettiniz. Teşekkürler. Sağlıkla kalın.

      Sil

Katkınız için teşekkür ederim.