Acele ile yaptığım alışverişte, fazla düşünmeden, tezgahta parıldayan siyah patlıcanların cazibesine kapıldım. Alışverişi bitirip de eve döndüğümde, kendi kendime sorduğum, "Bu patlıcanları nasıl değerlendireceğim?" sorusu canımı sıktı.
Patlıcan kızartmasını çok severim. Ama diyetimin daha ikinci günü ve böyle bir ödülü henüz hak etmiyorum. Aklımdan, şöyle bir, patlıcan ile yaptığım güzellikleri, çok sevdiğim yemekleri, sıraladım.
Büyük acı. Hemen hepsinde de, patlıcanın önceden kızartılması şarttı. Ne yazık ki, şimdiye kadar, başka yöntemlerle, bu sebzede, pek başarılı olamamıştım.
Şaşkın bir şekilde düşünürken ve bir yandan da "ne diye aldım bu patlıcanları" diye söylenirken bir de baktım ki bu yemek çıkıvermiş. Ben, tadını ve lezzetini bol soğan ve maydanoz kullandığımdan ciğere benzettim. Aslında, itiraf edeyim, bu halini gerçekten de çok beğendim. Kalorisi düşük bir yemek yapmış olmanın huzuru ile de afiyetle yedim.
Sizce de ciğeri kıskandırır mı? Görüşünüzü bilemiyorum ama bence evet.
Sizin de kendinizce geliştirdiğiniz, bu tarz, alışılmışın dışında ve kalorisi düşük, diyet yemekleriniz varsa bana yazar mısınız? Şimdiden teşekkürler.
Malzemeler
-3-4 Adet patlıcan
-1 İri baş kuru soğan
-2 Çorba kaşığı zeytinyağı
-1 Çay kaşığı karabiber
-Çay kaşığı tuz
-Bolca maydanoz
Hazırlanışı
-Patlıcanları yıkayıp çizgili olacak şekilde soyalım
-2-3 cm'lik küpler olacak şekilde doğrayalım
-Yanmaz bir tava içerisine patlıcanlarımızı alalım
-Cızırdamaya başlayınca bir iki dakika kadar çevirerek 1/2 kahve fincanı su ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim
-İrice doğradığımız soğanı patlıcanlara katalım ve karıştıralım
-Patlıcanlar suyu çekince yağı ve baharatları ekleyelim. Karıştırarak pişirelim
-Pişince servis tabağına alıp bolca doğranmış maydanoz ile süsleyelim. Afiyet olsun.
Yanında yoğurt çok güzel gider.
Evettt çok güzel bir yemek yaptığınıza eminim çünkü bu yemeği ben fırında yapıyorum ve çok güzel oluyor. İçerisine kıyma da koyuyorum acısı biraz da bol olursa yemeğe doyum olmuyor.
YanıtlaSilTeşekkürler lezzet ustası .
Ciğeri sevenlere tavsiye edilir bence...
Sizinle aynı görüşteyim. Katkınıza teşekkür ederim.
Sil