Şimdi tam zamanı.
Malzemeler
-Gömeç yaprağı
-1 Su bardağı kalın bulgur veya pirinç
-1 adet iri domates
-1 Kuru soğan
-1 kahve fincanı zeytinyağı
-1 Çorba kaşığı domates salçası
-1 Limonun suyu
-1 çorba kaşığı kuru nane
-Varsa ince kıyılmış taze nane yaprağı
-Tuz
-Karabiber
Hazırlanışı
-Gömeç yapraklarını saplarından koparıp yıkayalım
-Bir tencereye bir litre kadar su koyup kaynatalım
-Kaynar suya biraz tuz ekleyip gömeç yapraklarını batırıp çıkaralım
-Yapraklar soğurken iç malzemesini hazırlayalım
-Bulgur veya pirinci yıkayalım
-Rendelediğimiz domatesi, yağın yarısından biraz fazlasını, yemeklik doğradığımuz soğanı, salça ve baharatları bulgurumuza ekleyerek karıştıralım.
-Limon suyunu ekleyelim
-Tuz ve karabiber ile lezzetlendirelim
-Hazırladığımız harç bitene kadar gömeç yapraklarını saralım ve uygun büyüklükte bir tencereye dizelim.
-Kalan zeytinyağını dolmaların üzerine gezdirelim.
-Tencereden biraz küçük düz bir tabağı dolmaların üzerine kapatalım.
-Bu tabağın kenarını 1cm geçecek kadar suyu tencereye aktaralım.
-Kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.
Gömeç dolması eminim çok güzel olmuştur.En yakın zaman da deneyeceğim. Dolma severlere güzel bir lezzet sunmuşsunuz teşekkürler.
YanıtlaSilDenemenizi öneririm. Sevgiler...
SilDaha once hic denemedim. Dogada kendi kendine yetisen, hicbir zirai ilacin degmedigi bir malzeme oldugundan sahane bir fikir gibi geldi bana. Siz de sahane el lezzetinizle eminim ki enfes bir yemek haline getirmissinizdir gomeci. Elinize saglik.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Sağlıkla kalın.
SilMutfağımıza yine zengin bir çeşit sunduğunuz için size çok teşekkür ederim.eminim çok lezzetli olmuştur.en kısa zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSilEvet gerçekten lezzetli oluyor. Teşekkürler...
YanıtlaSilÇok iyi bir fikir bende deneycem elerine sagllk
YanıtlaSil