Malzemeler
-3 Yumurta
-1/2 Su bardağı zeytinyağı
-1/2 Su bardağı fındık
-1/2 Su bardağı kuru üzüm
-10 Adet kuru kayısı (veya hurma)
-10 Adet ceviz
-1 Çorba kaşığı kakao
-1 Tatlı kaşığı nescafe
-1 Tatlı kaşığı zencefil
-1 Tatlı kaşığı tarçın
-1 Su bardağı süt
-1/2 Çay kaşığı tuz
-1 Portakalın kabuğunun rendesi
-1 Kabartma tozu
-2 Su bardağı un
-Servis aşamasında üzerine serpmek için Hindistan cevizi
Hazırlanışı
-Ön hazırlık olarak fırını 180 derece ısınması için açalım
-Fındık, ceviz, kayısı ve kuru üzümü birlikte robottan çekerek hazırlayalım
-Yumurtaları köpük haline gelene kadar çırpalım
-Bir bardak süt içerisine nescafe, kakao, zencefil, 1 çay kaşığı tuz ve tarçını koyup karıştıralım
-Yumurtalarla süt karışımını ve yağı birleştirip karıştıralım
-Un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırdıktan sonra robottan çektiğimiz kuru yemişleri ve portakal rendesini ekleyerek karıştıralım.
-Önceden ısıttığımız fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Süper bir lezzet tarife bayıldım okur okumaz kendimi mutfakta buldum.elinize sağlık.(Emel)
YanıtlaSilDenedim çok güzel oldu.
YanıtlaSilAfiyetler olsun.
Sil