20 Kasım 2020 Cuma

Yoğurtlu Sarma

En sevdiğim ara öğün alternatiflerinden birisidir. 

Sarma, ceviz ve yoğurt ile açlığımı yatıştırdığım bu tarifi severek sizlerle paylaşıyorum. Diyabeti olanlara özellikle öneriyorum. Sağlıkla kalın.  

Malzemeler (Bir kişilik)

Sarma (Biz Kıbrıs'ta Sarma da deriz ama yaygın bilinen adı ile Lahana)

2 Çorba kaşığı yoğurt

3 Tam ceviz

1/2 Çay kaşığı zeytinyağı

Tuz

Hazırlanışı

Lahanayı incecik doğrayalım

Yoğurdumuzu lahana ile birleştirip tuzu ekleyelim

Cevizleri elimizle doğrayıp yoğurda ekleyelim. Karıştıralım.

Zeytinyağını ekleyelim. Karıştıralım ve afiyetle yiyelim.




4 yorum:

  1. Sevgili mutfak iscisi meze olarak da kullanabilecegimiz cok pratik bir tarif ellerinize saglik.Buket Hizli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet meze olarak da güzel sofralarınıza yakışacaktır. Katkılarınıza ve desteğinize teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.

      Sil
  2. Güzel bir ara öğün olmanın yanında başka yemeklerin yanında meze olarak da yenebilen sağlıklı bir lezzet. Marul ve havuçla da yapılabilir.
    Afiyetler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru. Ben yoğurtlu herşeyi çok seviyorum bu nedenle sık sık değişik versiyonlarını yapıyorum. Katkı ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.

      Sil

Katkınız için teşekkür ederim.