Zerdeçal, Alzhaimer ve depresyon tedavisinde de kullanılan son derece faydalı bir baharat. Özellikle hastalıklardan dolayı hepimizin moralinin çok bozuk olduğu böyle bir dönemde size desem ki "günde alınacak bir çay kaşığı zerdeçal iltihap önleyici, yaşlanma karşıtı, antioksidan, kanser önleyici, damarları destekleyici, şeker hastalığını önleyici ve bu hastalığın yan etkilerini hafifleticidir. Ayrıca kemik ve eklem ağrılarına, alerjilere uçuk problemlerine iyi gelir, (bugün için en önemlisi de) bağışıklığı güçlendiridir." Ne dersiniz? Kısaca yaptığım bir araştırma sonucunda elde ettiğim bilgiler bunlarla sınırlı değil ama sizi çok sıkmak istemem. Diyeceğim o ki canını seven yemeklerinde Zerdeçal'a yer versin.
Malzemeler
1/2 Su bardağı erişte
1 Su bardağı pilavlık bulgur
1 Çay kaşığı zerdeçal
Tuz
2 Su bardağı ılık su
1/2 çorba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
-Yağlarımızı uygun büyüklükteki pilav tenceremize alarak ısıtalım
-Erişteyi rengi hafifce dönene kadar yağda kızartalım
-Yıkadığımız bulguru eriştelere ekleyip bir iki dakika kızartalım
-Tuzu, Zerdeçalı ekleyip karıştıralım
-Pilavın suyunu ekleyerek kısık ateşte pişirelim
-Pilavımız suyunu çekince üzerine kağıt serip kapatarak demlendirerek servis edelim. Afiyet olsun.
Ne güzel bir tarif. Teşekkürler.
YanıtlaSilSadece güzel değil çok da sağlıklı. Teşekkür ederim.
Sil