Meraklısına, evlerimizde rahatlıkla yapabileceğimiz bir Kıymalı Pide tarifim var bu gün. Afiyetler olsun.
Kıymalı harç için Malzemeler
-400 gr kıyma (ben dana kıyması kullanıyorum)
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 irice domates
-1 irice soğan
-1 Çorba kaşığı domates salçası
-2 Çay kaşığı tuz
-1 Çay kaşığı karabiber
-1 Çay kaşığı kırmızı pulbiber
- Maydanoz
Kıymalı Harcın Hazırlanışı
-Soğanı rendeleyerek 1 çorba kaşığı tuz ile karıştıralım. Soğanın suyu kıymanın pişmesine katkıda bulunacağı için doğramak yerine rendelemeyi tercih etmekte fayda var.
-Domatesi rendeleyelim
-Kıyma, domates rendesi, soğan, salça, tuz ve baharatları birleştirip güzelce yoğuralım. Sulu, sürülebilir bir kıvamı olmalı eğer yeterince sulanmamışsa 1/2 kahve fincanı su ekleyerek kıvama gelmesini sağlayalım.
-İnce kıyılmış maydanozu da ekleyerek üzerini streç film ile kaplayıp hamur hazır hale gelene kadar dinlendirelim
Pide Hamuru için Malzemeler
-5-6 Su bardağı un
-1 Su bardağı sıcağa yakın ılık su
-2 Çorba kaşığı yoğurt
-1 Çay kaşığı tuz
-1 Çorba kaşığı dolusu maya (10 gr)
-2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine sürmek için
Tereyağı
Hamurun Hazırlanışı
- Mayayı suya ekleyip karıştıralım
- 4 bardak unu genişçe bir yoğurma kabına alarak ortasını havuz gibi açarak mayalı suyu buraya dökelim
- Zeytinyağı ve yoğurdu bu havuzcuğa ekleyelim
- Tuzu una serpelim ve ortasından başlayarak unu su ile karıştırarak yoğuralım
- İhtiyaca göre az az un ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim
- Üzerini bir bez ile örterek mayası gelene kadar bekleyelim
- Bu aşamada fırını açarak 200 derecede ısınmasını sağlayalım
- Mayası gelen hamuru beş parçaya ayıralım. (Bu ölçülerle 5 adet pidemiz olacaktır)
- Ayırdığımız hamur parçalarını ince ve uzunca açarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım
- İç harcımızın beşte birini hamurumuza yayıp kenarlarından içe doğru katlayalım
- Malzememiz bitene kadar bu işleme devam edelim
- Pidelerimizi altı üstü kızarana kadar pişirelim
- Fırından çıkarınca kenarlarına tereyağı sürüp sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.