16 Ekim 2020 Cuma

Kıymalı Pide

Meraklısına, evlerimizde rahatlıkla yapabileceğimiz bir Kıymalı Pide tarifim var bu gün. Afiyetler olsun.   

Kıymalı harç için Malzemeler 

-400 gr kıyma (ben dana kıyması kullanıyorum)

-2 çorba kaşığı zeytinyağı

-1 irice domates 

-1 irice soğan

-1 Çorba kaşığı domates salçası

-2 Çay kaşığı tuz

-1 Çay kaşığı karabiber

-1 Çay kaşığı kırmızı pulbiber

- Maydanoz

Kıymalı Harcın Hazırlanışı

-Soğanı rendeleyerek 1 çorba kaşığı tuz ile karıştıralım. Soğanın suyu kıymanın pişmesine katkıda bulunacağı için doğramak yerine rendelemeyi tercih etmekte fayda var. 

-Domatesi rendeleyelim

-Kıyma, domates rendesi, soğan, salça, tuz ve baharatları birleştirip güzelce yoğuralım. Sulu, sürülebilir bir kıvamı olmalı eğer yeterince sulanmamışsa 1/2 kahve fincanı su ekleyerek kıvama gelmesini sağlayalım.

-İnce kıyılmış maydanozu da ekleyerek üzerini streç film ile kaplayıp hamur hazır hale gelene kadar dinlendirelim 

Pide Hamuru için Malzemeler

-5-6 Su bardağı un

-1 Su bardağı sıcağa yakın ılık su

-2 Çorba kaşığı yoğurt

-1 Çay kaşığı tuz

-1 Çorba kaşığı dolusu maya (10 gr)

-2 Çorba kaşığı zeytinyağı

Üzerine sürmek için

Tereyağı

Hamurun Hazırlanışı

- Mayayı suya ekleyip karıştıralım

- 4 bardak unu genişçe bir yoğurma kabına alarak ortasını havuz gibi açarak mayalı suyu buraya dökelim

- Zeytinyağı ve yoğurdu bu havuzcuğa ekleyelim

- Tuzu una serpelim ve ortasından başlayarak unu su ile karıştırarak yoğuralım

- İhtiyaca göre az az un ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim

- Üzerini bir bez ile örterek mayası gelene kadar bekleyelim

- Bu aşamada fırını açarak 200 derecede ısınmasını sağlayalım

- Mayası gelen hamuru beş parçaya ayıralım. (Bu ölçülerle 5 adet pidemiz olacaktır)

- Ayırdığımız hamur parçalarını ince ve uzunca açarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım

- İç harcımızın beşte birini hamurumuza yayıp kenarlarından içe doğru katlayalım

- Malzememiz bitene kadar bu işleme devam edelim

- Pidelerimizi altı üstü kızarana kadar pişirelim

- Fırından çıkarınca kenarlarına tereyağı sürüp sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.