23 Ekim 2020 Cuma

Kırmızı Kabak Çorbası

 


Malzemeler (3 kişilik)

1 Dilim (400gr)  Kırmızı Kabak

1 Orta büyüklükte havuç

1 Orta boy patates

1 Baş soğan

2 çorba kaşığı  zeytinyağı

1/2 çorba kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber

Kimyon

Su

Üzerine serpmek için kırmızı pul biber

Hazırlanışı

-Sebzeler doğranarak zeytinyağında 1-2 dakika sotelenir

-Üzerini örtecek kadar su (et veya tavuk suyu olabilir) eklenip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir









-Yumuşayan sebzeler robottan çekilerek veya mixer yardımı ile ezilerek 1-2 dk. daha kaynatılır

-Son aşamada üzerine yarım çorba kaşığı tereyağı eklenir karıştırılır ve ateşten alınır. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.


4 yorum:

  1. Sahane gorunuyor. Eminim lezzeti de oyledir. Kirmizi kabaktan tatli yapmayi planlarken corba yapmaya gidiyorum. Hemen simdi mutfaga kosuyorum.

    YanıtlaSil
  2. Tatlısını da böreğini de çok severim. Ama bizim ülkemizde bol bol kırmızı kabak var. Kullanım alanını çeşitlendirmek için bu çorbayı paylaştım. Bildiğiniz daha farklı tarifler de varsa onları da denemeye hazırım. Bloğuma gösterdiğiniz ilgiye sonsuz teşekkürler. Sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil
  3. Bu mevsimde bol bol kabak var. Tatlısı ve böreği dışında da tariflere ihtiyacımız var. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.