Malzemeler (3 kişilik)
1 Dilim (400gr) Kırmızı Kabak
1 Orta büyüklükte havuç
1 Orta boy patates
1 Baş soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Su
Üzerine serpmek için kırmızı pul biber
Hazırlanışı
-Sebzeler doğranarak zeytinyağında 1-2 dakika sotelenir
-Üzerini örtecek kadar su (et veya tavuk suyu olabilir) eklenip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir
-Yumuşayan sebzeler robottan çekilerek veya mixer yardımı ile ezilerek 1-2 dk. daha kaynatılır
-Son aşamada üzerine yarım çorba kaşığı tereyağı eklenir karıştırılır ve ateşten alınır. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
Sahane gorunuyor. Eminim lezzeti de oyledir. Kirmizi kabaktan tatli yapmayi planlarken corba yapmaya gidiyorum. Hemen simdi mutfaga kosuyorum.
YanıtlaSilTatlısını da böreğini de çok severim. Ama bizim ülkemizde bol bol kırmızı kabak var. Kullanım alanını çeşitlendirmek için bu çorbayı paylaştım. Bildiğiniz daha farklı tarifler de varsa onları da denemeye hazırım. Bloğuma gösterdiğiniz ilgiye sonsuz teşekkürler. Sağlıkla kalın.
YanıtlaSilBu mevsimde bol bol kabak var. Tatlısı ve böreği dışında da tariflere ihtiyacımız var. Çok teşekkürler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
Sil