3 Eylül 2020 Perşembe

Grissini

 

 Çıtır çıtır ve dışarıdan aldıklarınızdan çok daha lezzetli. Bir bardak ayran veya 2 kaşık yoğurt ile diyetinize de destek grissini tarifini paylaşıyorum bu gün.  Afiyetler olsun.

Malzemeler

-3 Su bardağı un

-1 Su bardağı su

-10 gr (bir paket) maya

-3-4 Çorba kaşığı zeytinyağı

-1 Çorba kaşığı kekik

-1/2 Çorba kaşığı tuz

Üzerine sürmek için bir kahve fincanı soğuk süt

Susam

Çörekotu

Hazırlanışı

-Mayayı su ile karıştırıp yağı ekleyelim

-Unu ve tuzu da karışıma katıp yoğuralım

-Kekiği ekleyip ele yapışmayan sert bir hamur elde edelim

-Hamurumuzu mayalanması için bir köşeye alalım

-Mayası gelen hamuru, biraz zeytinyağı sürdüğümüz tezgahta, dikdörtgen olacak şekilde ve yarım santim kalınlığında açalım

-Açtığımız hamuru ince şeritler halinde keselim 

-Kestiğimiz hamurları  yağlı kağıt serili fırın kabına  dizerek üzerine soğuk süt sürelim

-Arzuya göre üzerine susam çörekotu pul biber serperek önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.





2 yorum:

  1. Super bir tarif!! Glutensiz unla deneyecegim, umarim olur. Cok teşekkürler mutfak iscisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence olur. Sonucu bana yazarsanız sevinirim. Teşekkürler.

      Sil

Katkınız için teşekkür ederim.