Bu kek meyveli tadı ve yumuşacık kıvamı ile çok sevilecek.
Kek için Malzemeler
-3 Yumurta
-1 Su bardağı yoğurt
-3/4 Su bardağı Seker
-1/2 Su bardağı Sıvı yağ
-2 Su bardağı un
-1 Kabartma tozu
-1 Vanilya
Elmalı Taban için Malzemeler
-2 Adet orta boy Kırmızı Elma
-1 Çorba kaşığı Tereyağı
-Tozşeker
-Tarçın (isteğe bağlı)
Elmalı Tabanın Hazırlanışı
-Elmaları bölmeden ayıklayalım
-Bir kabak oyucu veya bıçak yardımı ile çekirdekli kısmı temizleyelim
-Halkalar halinde içi boş yuvarlaklar elde edecek şekilde, bir santime yakın kalınlıklarda doğrayalım
-Fırın kabının heryanını tereyağı ile yağlayalım ver her yanına şeker serpelim.
-Elmaları kabımıza dizelim ve elmaların da üzerine şeker serpelim. Arzu edersenler bu aşamada biraz tarçın elmaların üzerine serpilebilir.
-Kek hamuru hazırlanırken elmaları dizdiğimiz fırın kabını buzdolabında bekletelim.
Kekin Hazırlanışı
-Yumurtalarla birlikte şekeri köpük haline gelinceye kadar çırpalım
-Yoğurt ve sıvıyağı ekleyip bir iki dakika daha çırpalım
-Unu ve kabartma tozunu eleyerek katalım ve bir kaşık yardımı ile karıştıralım
-Vanilyayı ekleyip hazırladığımız kek hamurunu elma dilimlerinin üzerine yayalım.
-Önceden ısınmış 180 derece fırında pişirelim.
-Soğuduktan sonra ters cevirerek servis edelim. Yanına vanilyalı bir top dondurma çok yakışacaktır. Afiyet olsun.
Harika bir lezzet yaratmışsınız ellerinize sağlık.ayrıca elma yeme alışkanlığımı tekrardan kazanacağım bir tarifle yine sofralarımı renklendirdiniz. Bu yüzden size ayrıca teşekkür ederim.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Bu keki farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz. Ananas ve armut ile de çok güzel olur.
YanıtlaSil