Nasıl desem? Güzel bir sos içinde lezzetli tavuk parçacıkları. Tavuk eti sevmeyenler bile bu tarifle sık sık tavuk yemek isteyecektir. Şahsen ben bunu tecrübe etmiş bir insan olarak söylüyorum. iddialıyım.
Malzemeler
- 2 Parça tavuk göğsü
-1/2 çorba kaşığı köri
-1 Çorba kaşığı un (Tepeleme olmayacak)
-2 su bardağı süt
-1 su bardağı su
-Tuz
-Zeytinyağı
Hazırlanışı
-Tavuk göğüslerini küp şeklinde doğrayalım.
-Yağ ile birlikte tavuk parçalarını uygun büyüklükte bir tavaya alalım.
-Bütün tavuk parçaları tavanın tabanına temas etmelidir.
-Tavuklar kendi suyunu salıp çektikten sonra 2 kaşık zeytinyağını ekleyip kızarmalarını sağlayalim
-Tavukları arada sırada karıştırarak pişirelim ve tuzunu ekleyelim
-Tavuklar pişerken ayrı bir kap içerisinde unu, köriyi, sütü ve suyu birleştirip karıştıralım
-Hazırladığımız karışımı tavukların üzerine ekleyelim, karıştıralım ve 5 dakika kadar tavuklarla birlikte pişirelim
-İnce kıyılmış maydanoz ekleyerek sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Köri nedir: Köri bir baharat karışımıdır. Başta Hindistan olmak üzere birçok doğu ülkesinde sevilerek kullanılan bu karışımın içinde zerdeçal, kimyon, zencefil, kırmızıbiber, demirhindi, kişniş, karanfil, kakule ve sumak gibi baharatlar bulunur.
Bu çok faydalı baharatların tümünü bir kaşık köri ile tabağınıza taşıma fikri gerçekten de etkileyici değil mi?
Eskiden beri köriyi sık sık kullanıyorum fakat ben kuşbaşı et ile yapiyorum harika oluyor sizin de tavuklu tarifinizi mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık tariflerinizin devamını dilerim.Senem Maniga
YanıtlaSilKuşbaşı et ile de nefis olur diye düşünüyorum. Ben de sizin tarifinizi denemek isterim. Katkınıza çok teşekkür ederim.
Silkuşbaşı et ile denedim çok güzel oldu,evdekiler çok beğendi.Elinize sağlık
SilAfiyetler olsun. Teşekkürler.
Sil