Malzemeler
-5 Su Bardağı süt
-1 Su bardağından bir parmak eksik irmik
-1 Su bardağı şeker
-1 Vanilya
-Kakaolu bisküvi
Hazırlanışı
-Vanilya dışındaki bütün malzemeyi biraraya getirerek karıştıralım
-Orta büyüklükteki bir ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirelim
-Muhallebi kıvamına gelince vanilyayı ekleyip karıştıralım
-Soğumadan herhangi bir kaba muhallebinin bir kısmını yayarak üzerine bisküvi dizelim
-Bisküvilerin üzerine muhallebi dökerek bütün bisküvileri kaplayacak şekilde yayalım
-Malzememiz bitene kadar bu işlemi sürdürelim
-Buzdolabında iyice soğuyana kadar dinlendirelim
-Tercihen bir gece buzdolabında beklemesi dilimleyerek servis edebilmenizi kolaylaştıracaktır
-Üzerini çikolata veya hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Bunların hiçbirisi yoksa artan bisküvilerden biraz ezerek üzerine serpebilirsiniz. Afiyetler olsun.

Çok lezzetli ve oldukça hafif bir tatlı.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Beğenmeniz beni sevindirdi.
SilElinize sağlık en sevdiğim muhallebidir bisküviyle birleşince harika olmuş
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.
Silİrmikli tatlılara bayılırım bisküvi ile renk katmışsınız ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBen de irmikli tatlıları çok severim. İrmikli tarifleri daha büyük bir zevk ve merakla uygularım her zaman. İlgi ve desteğinişze çok teşekkür ederim.
Sil