25 Eylül 2020 Cuma

Cacık


Az malzeme ile ancak bu kadar güzel bir meze olabilir. Yoğurt sevmeyenler bile bu hali ile çok severek tüketebilir. 

Malzemeler

-3 Adet salatalık

-3 diş sarımsak                                   

-3-4 çorba kaşığı yoğurt

-1 Çay kaşığı kuru nane

-1 Çorba kaşığı zeytinyağı

-Tuz

Hazırlanışı

-Salatalıkları yıkayıp ayıklayalım ve rendeleyelim. Arzu ederseniz kabuklu olarak da rendeleyebilirsiniz.

-Sarımsakları rendeleyelim

-Sarımsak salatalık tuz nane ve yoğurdu bir araya getirip karıştıralım.

-Zeytinyağını ekleyerek karıştıralım 

-Servis tabaklarına bölüştürerek servis edelim. Afiyet olsun.


2 yorum:

  1. Nacizane kucuk bir onerim olacak: Salataliklari rendelerseniz pek dise gelmez ve hissedilmez olur. Hele yogurda su katma aliskanligi olanlarda adeta soguk bir corba sekline donustugunu gorebiliyoruz kimi zaman. Rendelemek yerine Kibris kulturunde oldugu gibi kucuk kucuk dograrsaniz farki goreceksiniz. Yeri gelmisken soyleyeyim; tariflerinize bayiliyorum. Iyi calismalar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette o da çok güzel olur. Zaman zaman salatalıkları doğrayarak da kullanıyorum. Bloğumu beyeniyor olmanız, değer verip öneri sunmanız beni çok sevindirdi. Teşekkürler.

      Sil

Katkınız için teşekkür ederim.