7 Temmuz 2020 Salı

Kuru Bakla (KIBRIS)


Bizde Kuru Bakla çoğunlukla böyle yenir. Buyurun,
Malzemeler
-1/2 kilo Kuru Bakla
-Bal kabağı
-1/2 kahve fincanı sirke
-1/2 kahve fincanı  zeytinyağı
-3 diş Sarımsak
-1 limonun suyu
-Kuru nane
-Tuz

Hazırlanışı
-Baklaları yıkayıp bir iki saat şişmeleri için suda bekletelim
-Şişen baklalarımızı sarımsaklarla birlikte üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyerek orta ateşte kaynatalım
-Baklalar yumuşayınca sirke, tuz ve limonsuyunu ekleyip karıştırdıktan sonra bir iki dk daha kaynatalım
-Kabağı yıkayıp kuşbaşı doğrayalım. Kaynatalım. Biraz limon ve tuz ile tadlandıralım. Ben kabağı ayrı baklayı ayrı kaynatıp servis aşamasında bir araya getiriyorum ama arzu edenler birlikte de kaynatabilir.
-Servis aşamasında baklayı kabak ile birlikte tabağa alıp üzerine nane serpip zeytinyağı ekleyelim. 

Balığın veya köftenin yanına da olur tek başına da. Kızarmış Kıbrıs Patatesi ve kuru soğan ile sofraya gelirse harika olur. Afiyetler olsun.

5 yorum:

  1. Severek yediğimiz biryemeği
    Siz de severek yapıp tarif etmişsiniz ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık bu gece ne pişireceğimi buldum

    YanıtlaSil
  3. Sizin de dediginiz gibi kofte ile harika bir ikili olusturuyorlar. Naneyle denememstim. Eminim ki diger tarifleriniz gibi bu da harikadir. Teşekkürler .

    YanıtlaSil
  4. Nane, baklaya hoş bir koku ve lezzet katıyor. Sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.