5 Haziran 2020 Cuma

Ispanaklı ve Norlu Börek (KIBRIS)


Malzemeler
-4 adet hazır yufka

Islatmak için 
-1/2 su bardağı su
-1/3 su bardağı zeytinyağı

Ispanaklı Harç
-3 Bağ ıspanak
-1 Adet Kuru soğan
-1/2 su bardağı ince bulgur
-3-4 çorba kaşığı Zeytinyağı
-Karabiber
-Kırmızı biber

Norlu Harç
-200 gr Nor
-Kuru Nane
-Karabiber
-Kırmızı pul biber
-Nor için 1 çay kaşığı tuz

Üzerine
-1 su bardağı su
-2 çorba kaşığı un
-1 yumurta
-Tuz
-Susam
-Çörekotu

Hazırlanışı
-Ispanakları yıkayıp doğrayalım
-Soğanı yemeklik doğrayarak Zeytinyağında solduralım
-Ispanakları soğan ile karıştırıp 1-2 dakika birlikte pişirelim
-Altını kapatıp ince bulgur ile karıştıralım. 
-Tuzunu biberini ekleyip tatlandıralım
-Bulgur ıspanakların saldığı suyu çekerek şişene ve tamamen soğuyana kadar bekletelim
-Noru ezerek tuz nane ve biber ile tadlandıralım
-Yufkaları ikiye bölerek 8 adet yarım daire şeklinde yufka elde edelim
-Yufkaları ıslatma malzemesi ile ıslatıp geniş kenarına ıspanaklı malzemeyi ince bir sıra halinde dizerek rulo şeklinde saralım. Yağladığımız fırın kabının ortasına koyup çok sıkı olmayacak sekilde kendi etrafında dolayalım.
-Bu işlemi bazılarını norlu bazılarını ıspanaklı olacak şekilde ve malzememiz bitene kadar devam ettirelim. Ben daha çok ıspanak kullandım.
-İki farklı iç malzeme koymuş olduğumuz yufkalar birbiri etrafında dolanarak tepsiyi doldurunca üst sosunu hazırlayalım.
-Yumurtayı iyice çırpıp su, un ve tuzunu katıp karıştıralım,
-Bir fırça yardımı ile böreğimizin üzerine sürelim
-Susam ve çörekotu ile süsleyerek 200 derece fırında altlı üstlü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.









6 yorum:

  1. çok güzel bir börek yapdlm çok beyendim elerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir lezzet yaratmışsınız çok beğendim.Tadının da güzel olduğuna eminim. Ellerinize sağlık,tebrikler...

    YanıtlaSil
  3. Harika bir börek çok severim norlu denememiştim bu sefer deneyeceğim. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Sizin de ellerinize sağlık. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.