Malzemeler
-4 adet hazır yufka
Islatmak için
-1/2 su bardağı su
-1/3 su bardağı zeytinyağı
Ispanaklı Harç
-3 Bağ ıspanak
-1 Adet Kuru soğan
-1/2 su bardağı ince bulgur
-3-4 çorba kaşığı Zeytinyağı
-Karabiber
-Kırmızı biber
Norlu Harç
-200 gr Nor
-Kuru Nane
-Karabiber
-Kırmızı pul biber
-Nor için 1 çay kaşığı tuz
Üzerine
-1 su bardağı su
-2 çorba kaşığı un
-1 yumurta
-Tuz
-Susam
-Çörekotu
Hazırlanışı
-Ispanakları yıkayıp doğrayalım
-Soğanı yemeklik doğrayarak Zeytinyağında solduralım
-Ispanakları soğan ile karıştırıp 1-2 dakika birlikte pişirelim
-Altını kapatıp ince bulgur ile karıştıralım.
-Tuzunu biberini ekleyip tatlandıralım
-Bulgur ıspanakların saldığı suyu çekerek şişene ve tamamen soğuyana kadar bekletelim
-Noru ezerek tuz nane ve biber ile tadlandıralım
-Yufkaları ikiye bölerek 8 adet yarım daire şeklinde yufka elde edelim
-Yufkaları ıslatma malzemesi ile ıslatıp geniş kenarına ıspanaklı malzemeyi ince bir sıra halinde dizerek rulo şeklinde saralım. Yağladığımız fırın kabının ortasına koyup çok sıkı olmayacak sekilde kendi etrafında dolayalım.
-Bu işlemi bazılarını norlu bazılarını ıspanaklı olacak şekilde ve malzememiz bitene kadar devam ettirelim. Ben daha çok ıspanak kullandım.
-İki farklı iç malzeme koymuş olduğumuz yufkalar birbiri etrafında dolanarak tepsiyi doldurunca üst sosunu hazırlayalım.
-Yumurtayı iyice çırpıp su, un ve tuzunu katıp karıştıralım,
-Bir fırça yardımı ile böreğimizin üzerine sürelim
-Susam ve çörekotu ile süsleyerek 200 derece fırında altlı üstlü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
çok güzel bir börek yapdlm çok beyendim elerine sağlık
YanıtlaSilAfiyetler olsun.
SilGüzel bir lezzet yaratmışsınız çok beğendim.Tadının da güzel olduğuna eminim. Ellerinize sağlık,tebrikler...
YanıtlaSilÇok güzel mutlaka deneyin. Teşekkürler.
SilHarika bir börek çok severim norlu denememiştim bu sefer deneyeceğim. Elinize sağlık
YanıtlaSilSizin de ellerinize sağlık. Teşekkürler.
YanıtlaSil