13 Haziran 2020 Cumartesi

Semizotu Yemeği


Malzemeler
-3 Bağ Semizotu
-1 Baş kuru soğan
-1/2 Kahve fincanı zeytin yağı
-1.5 Çorba kaşığı pirinç (bulgur da olur)
-1 Çorba kaşığı domates salçası
-Tuz
-Karabiber

Hazırlanışı
-Semizotlarını güzelce yıkayıp uygun büyüklüklerde keselim. (Ben sadece dallarını kesiyorum yaprakları hiç yıpratmamaya çalışıyorum)
-Soğanı yemeklik doğrayarak zeytinyağı ile birlikte tencereye alalım ve orta dereceli bir ateşte solduralım.
-Salçayı soğana ekleyip karıştıralım
-Semizotlarını soğan ve salça karışımının üzerine ekleyelim. Yavaşça suyunu salacak küçülecektir. Saldığı su yeterli gelmezse yarım bardak ekleyebilirsiniz. 
-Tuzunu karabiberini ve yıkadığımız pirinci ekleyip üzerini, aralık kalacak şekilde, tencerenin kapağı ile örterek, kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.








8 yorum:

  1. Doğal bir ortamda bolca yetişen semizotu benim de sevdiğim demir yönünden çok zengin bir bitkidir. Herkese tavsiye ederim. Yoğurtla karışrırılıp cacık gibi yemenizi de öneririm. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerileriniz ile tariflerimi zenginleştiriyorsunuz. Teşekkürler.

      Sil
  2. Çok güzel ve vitaminli bir yemek, rendelenmiş domates de konursa daha da lezzetli olur. Tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkınız için çok teşekkür ederim. Sevgiler.

      Sil
  3. Senem Maniga semizotu yemeğini hiç yapmadım daha çok yogurt ile karıştırarak veya salata olarak tüketiyoruz ama yemeğinizi en kısa bir zamanda mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık çok güzel görünüyor tariflerinizin devamını dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taze olarak da çok güzel ve oldukça faydalı. Her hali ile çok sevdiğimiz bir bitki. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.

      Sil
  4. Ne güzel bir yemek. Becerikli eller basit bir otu ziyafete dönüştürür ama beceri olmayınca en güzel etler bile ziyan olur. Tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.