10 Mayıs 2020 Pazar

Portakallı Kurabiye

Uzun süre tazeliğini koruyan, yumuşak kıvamlı bu kurabiyeler  ailenizin yüzünü güldürecek. Sütün, çayın, kahvenin, limonatanın yanında tadına doyamayacaksınız.
Malzemeler
-2 Yumurta
-2 Çorba kaşığı Tereyağı
-1 Portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
-2 Çorba kaşığı yoğurt
-1 Su bardağı şeker
-1 Vanilya
-Aldığı kadar kekun

Hazırlanışı
-Yumurtalar ile birlikte şekeri köpük haline gelinceye kadar çırpalım.
-Oda ısısındaki tereyağını ve yoğurdu yumurtalı karışıma ekleyelim ve çırpalım.
-Portakal kabuğunun rendesini ve suyunu karışıma katalım.
-Kurabiye hamuru elde edene kadar unu ve vanilyayı ekleyelim
-Dilediğimiz gibi şekillendirip yağlı kağıt serili bir fırın kabına dizelim
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifce pembeleşene kadar pişirelim


6 yorum:

  1. Çok güzel görünüyorlar, az yağlı oluşunu çok sevdim. Paylaşımınız için teşekkürler. Bunu denemeliyim

    YanıtlaSil
  2. Eli lezzete doymayan değerli usta
    Tarifiniz her evde bulunabilen malzemeler olduğu için bir çok mutfağa lezzet katacaktır. Portakalın aromasını katmış olmanız da ayrı bir lezzet sizi tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Takipçilerim çok becerikli ve lezzete önem veren, bilinçli beslenen, kültürüne sahip çıkan kişilerden oluşuyor. Bu hem beni çok sevindiriyor hem de sorumluluğumu artırıyor. Desteğinize çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. çok güzel oldu elinerine sağlk

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.