Çok severim. Genellikle Kıbrıs'da pişiriliş şekli de aşağıdaki gibidir. Tabii mangalda, ızgarada veya belli bazı karışımlara bulayarak kızartarak pişirip şahane yemekler yapmak da mümkün. Sırası geldikçe onlara da yer vereceğim.
Malzemeler
-Küp doğranmış kuzu ciğer
Malzemeler
-Küp doğranmış kuzu ciğer
-Bir adet irice kuru soğan
-1/2 demet maydanoz
-Tuz
-Karabiber
-Kızartmak için 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
Hazırlanışı
-Ciğeri 1/2 su bardağı kadar su ekleyerek tencereye alalım
-1/2 demet maydanoz
-Tuz
-Karabiber
-Kızartmak için 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
Hazırlanışı
-Ciğeri 1/2 su bardağı kadar su ekleyerek tencereye alalım
-Eklediğimiz su ile birlikte kendi yağını ve suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
-İri doğranmış soğanı ve yağını ekleyerek 5 dakika kadar kızartalım
-Tuz ve karabiberi ekleyip ciğer ile karışmasını sağlamak için karıştıralım ve altını kapatalım
-Doğradığımız maydanozu üzerine serpelim. Afiyet olsun.
-İri doğranmış soğanı ve yağını ekleyerek 5 dakika kadar kızartalım
-Tuz ve karabiberi ekleyip ciğer ile karışmasını sağlamak için karıştıralım ve altını kapatalım
-Doğradığımız maydanozu üzerine serpelim. Afiyet olsun.
Ohhh mis gibi kokusu burnuma geldi diyebilirim.Tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilKeşke burdan paylaşmak mümkün olsa. İlginize teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif bende çok severek pişiriyorum.Ben biraz da kekik koyarım tavsiye ederim. Paylaşımınız için çok teşekkürler
YanıtlaSilİlginize ve katkınıza çok teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.
YanıtlaSilçok severim
YanıtlaSilBen de çok severim. Sağlıklı günler.
Sil