Malzemeler
-3 adet irice havuç
-3-4 çorba kaşığı yoğurt
-2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
-5-6 ceviz içi
-Tuz
Hazırlanışı
-Havuçları rendenin iri kısmı ile rendeleyelim
-Zeytinyağı ile birlikte tencereye alalım ve orta ateşte havuçları soteleyelim
-Sotelerken ihtiyaç duyarsanız yani havuçlar sotelenmeye yetecek kadar su çıkarmamışsa bir iki çorba kaşığı su ekleyerek pişirelim
-Damak tadımıza göre tuzunu ekleyelim
-Sotelenen havuçları bir kaba aktarıp ılınması için bekletelim
-Yoğurt ile havuç ve ceviz içlerini bir araya getirerek karıştıralım. Mayonezli yapmak istiyorsanız 1/3 oranında yoğurdu azaltıp mayonez katabilirsiniz. Ben kullanmadım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.