27 Mart 2020 Cuma

Abla Poğaçası

Çok sevdiğim bir ablamdan aldığım bu tarif  başımı döndürdü. Bu yüzden adını Abla Poğaçası olarak tarif defterime ekledim. O kadar güzel bir poğaça ki anlatamam.  Teşekkürler.

Hamur için Malzemeler
-3 Yumurta
-250 gr Tereyağı
-5 Su Bardağı Un
-1 Su bardağı Yoğurt
-1 Kabartma Tozu
-Tuz

İç Malzeme
-Rendelenmiş Hellim
-Nane
-1 Yumurtanın beyazı

Üzeri için
-Susam ve çörek otu
-1 Yumurtanın sarısı

Hazırlanışı
-Fırını 190 derece ısınması için açalım.
-Yumurtaların 3 tanesini, Yoğurdu, Tereyağını ve tuzu homojen bir karışım olana kadar çırpalım.
-Unu azar azar ve kabartma tozu ile birlikte eleyerek karışıma katalım.
-Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Gerekirse biraz daha un katabiliriz.
-Bir yumurtanın sarısını ve beyazını ayıralım.
-Hellimi rendeleyip nane ve bir yumurta beyazı ile karıştıralım.
-Hamurumuzdan istediğimiz büyüklüklerde parçalar koparıp hellim dolgusu ile doldurup yağlı kağıt serili bir fırın kabına dizelim.
-Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu ile süsleyip üzeri kızarana kadar pişirelim.









4 yorum:

  1. Çok güzel bir tarif. Hemen yapmaya girişiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Kolay gelsin. Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  3. Tarifinizi bu sabah denedim. Ev halkı çok beğendi. Tarif için teşekkürler. Değişik poğaça tarifleri de bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyetler olsun. Yeni poğaça tariflerim tabii ki olacak. İlginize teşekkürler.

      Sil

Katkınız için teşekkür ederim.