24 Temmuz 2020 Cuma

Paçanga Böreği




Basit, lezzetli, tadı damağınızda kalacak bir börek. Buyurun.

Malzemeler
-2 adet hazır yufka
-16 dilim pastırma 
-16 dilim kaşar peyniri
-2-3 adet ince doğranmış yeşil biber (Dileyenler kırmızı biber de katabilir.)

Hazırlanışı
-Biberlerimizi ince doğrayalım
-Yufkaların herbirini dörde bölelim. 8 eşit üçgen elde edeceğiz.
-Üçgen parçalarının herbirine 2 dilim pastırma 2 dilim kaşar koyup biber ekleyelim ve yassı bir sigara böreği gibi saralım.
-Börekleri az yağ ile yanmaz tavada veya 200 derece turbo fırında yağlı kağıt üzerinde kızarana kadar pişirelim.  Sıcak servis edelim. Afiyetler olsun.

10 yorum:

  1. Çok sevdiğim yaptığım bir börecik eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok sevdiğim bir börek çeşididir kış aylarında çok sık yaparım.paylaşımınız için teşekkűrler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyorum ama esasen kızım çok sevdiği için yaptım çok beğenerek yedik. İlginize teşekkürler.

      Sil
  3. çok güzel bir tarif.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Siz yayinlar yayinlamaz hemen yaptim. Sahane! Ellerinize saglik Mutfak Iscisi.

    YanıtlaSil
  5. Tarifiniz pratik ve kolay hele de kıbrıs pastırması ile olursa lezzetine diyecek yok sucuk tarzı pastırmalar tercihim değil. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Eminim ki becerikli ellerinizde lezzeti daha da artacaktır. Sağlıkla kalın.

      Sil

Katkınız için teşekkür ederim.