20 Ocak 2020 Pazartesi

Yer Elması

Bol yumrulu, doku olarak patatese benzeyen değişik bir aroması olan bir ürün. Haşlanmış kızarmış yahni her türlü pişirebiliriz. Dikkat etmemiz gereken şey ise çok iyi yıkanmasıdır. Ben bol su ile yıkadıktan sonra 5-10 dk kadar tuzlu sirkeli suda bekletiyorum. Kabuklarını ayıklamadan pişireceğimiz için yıkama aşaması önemli.

Bu gün fırında kızarttığım Yer Elması tarifini  paylaşmak istiyorum.

Malzemeler
-500 GR Yer elması
-1/2 kahve fincanı Zeytinyağı
-Tuz

Hazırlanışı
-İyice yıkadığımız Yer Elmalarını istediğimiz büyüklüklerde bölelim
-Kurulayarak derin bir kaba alalım.
-Zeytinyağı ve tuz ekleyerek harmanlayalım
-Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika kadar kızartalım. Afiyet olsun.

Not: Bu yemekte arzu ederseniz az karabiber de kullanabilirsiniz. Ben doğal aromasının öne çıkmasını istediğimden herhangi bir baharat kullanmadım.







4 yorum:

  1. Uzun bir zamandır unuttuğum bir lezzeti hatırlattınız teşekkür ederim.güzel yorumunuzla lezzetiniz harika olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Sizin desteğiniz ve yorumlarınız da çok güzel.

    YanıtlaSil
  3. Yerelmasını çok severek tükettiyoruz ben de en fazla fırında pişirmeyi tercih ediyorum yalnız tuzlu sirkeli suya hiç gerek yok iyice yıkamak yeterli çünkü yerelması patates gibi toprak altında olgunlaştığı için üzerinde sadece toprak var çok güzel görünüyor ellerine sağlık tariflerinizin devamını diliyorum

    YanıtlaSil
  4. Yorumunuz ve katkınız için çok teşekkür ederim. Birçok tanıdığım sizin gibi temizleyerek tüketiyor. Öyle de olur tabi. İçiniz nasıl rahat ediyorsa doğrusu da odur. Sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.