9 Ocak 2020 Perşembe

Samarella (KIBRIS)


Samarella Kıbrıs gelenekselinin vazgeçilmezi. Samarella yapımının tarifini vermek amacı ile değil ama bir Kıbrıslı olarak bloğumda bir Samarella tanıtımının olması gerektiğini düşünerek bu yazıyı yayınlamak resmini sizlerle paylaşmak istedim. Genel olarak Kıbrıs'da doğal ortamda büyüyen dağ kekikleri ile beslenen  keçilerin eti ile ilkbahar ve yaz aylarında yapıldığını; kemiklerinden ayrılan keçi etinin, tuz ve kekik katkılarıyla çam dalları arasında kurutulması yöntemi ile tüketime hazır hale getirildiğini söyleyebiliriz.

Samarella yaygın bir şekilde her evde üretilen birşey değildir. Herkesin yapabileceği birşey de değildir.  Uzun yıllar bu yöntem ile eti lezzetlendirmeyi, Samarella'ya dönüştürmeyi öğrenmiş, "usta eller"den, satın alarak sofralara getirilmesi gerekir.

Samarella, içki masalarına meze olarak çok yakışır.  Kahvaltılık olarak tüketilebileceği gibi bazı yemeklere et olarak eklenebilir. Kuru Fasulye'ye  farklı bir boyut getirir ve gerçekten de çok yakışır...

Köy yapımı bir dilim çörek, bir dilim hellim ve bir parçacık da Samarella işte size mutluluğun resmi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.